36V
 FI  EN  SE  RU 

Ajankohtaista

16.2.2017
Suuri varaston loppuunmyynti Stockmannin myymälässämme!
Lue lisää »

17.11.2016
Vuoden kaunein sormus 2016 -voittaja KIDE
Lue lisää »


Vuoden kaunein sormus 2016 -voittaja KIDE

17.11.2016

Olli Johan Lindroosin suunnittelema KIDE on voittanut Vuoden kaunein sormus 2016 -kilpailun

Kultaseppä Olli Johan Lindroosin suunnittelema Kide-sormus on voittanut Vuoden kaunein sormus 2016 -­kilpailun. Voitto on Lindroosille jo toinen. Lumi-sormus voitti kilpailun vuonna 2012. Vuoden kauneinta sormusta 2016 on voinut äänestää Häät.fi-sivustolla sekä I love me -messuilla lokakuussa Messukeskuksessa. Ehdolla tunnustuksen saajaksi oli kymmenen esiraadin valitsemaa sormusta. 

 

Vuoden kaunein sormus 2016 E.Lindroos Oy OJL

 

Osta omasi verkkokaupastamme!

http://www.ojl.fi

Idea Kide-sormukseen syntyi uniikkia asiakastyötä tehdessä. Lindroos suunnitteli sormuksen vihkisormukseksi morsiamelle. Sormuksen inspiraation lähteenä oli Lindroosin aikaisemmin suunnittelema Lumi-sormus. Vuoden kaunein sormus 2012 kilpailun voittaneen Lumi-sormuksen muotokieli on haettu lumihiutaleesta, tämän pohjalta Lindroos lähti suunnittelemaan hiutaletta pirskahtelevampaa lumikidettä.

Itse idea korusta syntyi melko vaivattomasti, mutta sen työstäminen lopulliseen toteutuskelpoiseen muotoonsa oli Lindroosin mukaan todella haastava prosessi, jonka aikana hän ei kuitenkaan suostunut tinkimään visiostaan vaan pysyi vankkumattomana alkuperäisen ideansa takana. Lindroosilla on suunnitteluvaiheessa tapana heittää kultasepän tietotaito narikkaan, jotta se ei rajoittaisi häntä sellaiseen ajatteluun, ettei voisi suunnitella mitään erikoista, koska se on haasteellista valmistaa.

"Olen todella tyytyväinen lopulliseen sormukseen ja sen omaleimaisuuteen. Se on klassinen sormus, mutta muutamat hyvin harkitut detaljit erottavat sen muista ja tekevät siitä omanlaisensa", Lindroos kiteyttää.

"Aivan kuin lumikiteet tai -hiutaleet, eivät ihmisetkään tule sattumalta sellaisiksi kuin ovat, vaan se on pitkä prosessi, joka ei tapahdu tyhjiössä", Lindroos toteaa.

Varsinkin vihkisormuksia on Lindroosin mukaan erityisen hienoa tehdä, sillä ne ovat tärkeitä ja voimakkaita koruja, jotka kuvastavat kantajiensa persoonaa ja tarinaa. Lindroosin mielestä palkitsevinta hänen työssään on, kun korut tuovat hänen asiakkailleen iloa, voimaa tai muistoja sen sijaan että olisivat vain kauniita esineitä.

 

Tulossa - KIDE-mallisto

KIDE-mallisto on saatavilla Helsingin myymälästä Stockmannin 7. kerroksessa, sekä verkkokaupastamme.

Porin myymälään mallisto saapuu 3.12.2016.

Kide- ja Lumi-sormusmallistot ovat täydellisesti yhteensopivia. Tässä kiteytyy Olli Johan Lindroosin ajatus ajattomasta, lähes uniikilla tavalla yhdisteltävissä olevasta sormusmallistosta.

Kaikki E. Lindroosin korut valmistetaan yrityksen omalla kultasepänpajalla kotimaisena käsityönä.

 

Osta omasi verkkokaupastamme!

http://www.ojl.fi

 

 

Kide E.Lindroos Oy OJL